قبل از هر موضوعی باید به این موضوع اشاره شود که در صنعت غذا کانسپت های کاری متعددی وجود دارد که یکی از آنها فست کژوال میباشد؛ تعریف ساده و عامیانه ی فست کژوال عبارت است از:
نوع خاصی از فست فود یا رستوران که نه به شیوه ی سرو غذا به صورت پخت اختصاصی با زمان بالا میباشد و نه مثل فست فود ها یک سری محصولات پیش آماده که غالبا کیفیت پایینی دارند را با روغن هایی که برای غذاهای قبلی و بعدی استفاده میشود را سریعا درست کرده و به مشتریان تحویل میدهند.
در واقع همان فست فود میباشد با این تفاوت که در فست کژوال ها غذا را با استفاده از مواد غذایی با کیفیت بالا و غالبا ارگانیگ درست کرده و در بسته بندی های بهداشتی به مشتریان تحویل میدهند، نکته ی قابل تامل در این سری از رستوران ها امکان مشاهده ی پروسه ی تولید غذا توسط مشتریان است.
فست کژوال
این نوع از رستورانداری یکی از سبک های پر طرفدار در دنیا میباشد که برند های همچون پنج نفر (فایو گارز) و… از پیشگامان آن میباشند که توانسته اند بیش از ۱۰۰۰ شعبه برای خود دست و پا کنند و البته از این نکته نباید غافل شویم که این سبک از رستورانداری در ایران نیز به شدت در حال پیشرفت و همه گیر شدن است، و برای اثبات این گفته همین بس که برند زنجیره ای فست فود شیلا به تازگی هشتگ فست کژوال را در کنار پست های خود قرار میدهد.
به دلیل استفاده از مواد خوراکی تازه معمولا این رستوران ها سطح قیمت بالاتری نسبت به فست فود ها دارند با این حال، به دلیل نبود میزهای جداگانه و سرویس دهی به معنی کامل آن در سالن، نسبت به رستوران های شناخته شده با قیمت کمتری مواجه هستیم.
همچنین در مورد محیط این نوع از رستوران ها می توان گفت همچون فست فود مشتری احساس راحتی می کند. معمولا غذا به دو روش سرو می شود، اول این که بلافاصله بعد از سفارش دادن یا در مدت زمان کوتاهی سینی غذا در اختیار مشتری قرار می گیرد. و در روش دوم به صورت سلف سرویس مشتریان قادر خواهند بود غذای خود را از میز مخصوصی بردارند. با این حال سطح دستمزدها و مشتریانی که علاقه به پرداخت انعام دارند کمتر است.
منبع : شرکت چاپ و بسته بندی ایرانیان پک